maandag 20 oktober 2008

dinsdag 21 oktober

actie 2

Dameshakken en in de corridor een catwalk van Marina in plastiekzak. In de witte ruimte Van Dorpe en Lezaire.
Pot koffie zou geen kwaad kunnen, zegt Marina. En wat muziek. Lezaire brengt een streep fluoroze aan op de tussenwand. Stijn staat op de stelling, heeft een ogenblik eerder het woord DIT op de wand aangebracht, vlakbij het plafond: DIT PROJECT.
Wat ook gisteren al bleek: ze improviseren en spelen. De afspraken die ze maken - in voorwaardelijke of onvoorwaardelijke zin gemaakt hadden kunnen hebben - beperken zich tot de technische bijzonderheden. Gisteren was het niet anders, Christophe benadrukt dat ze niets maar dan ook helemaal niets afgesproken hadden.

Koffie, suiker, melk, croissants, een lepeltje, verf, Pipilotti Risti. Marina brengt aan een roze cirkel. Ook Lezaire brengt verf aan, roze verf. Ze filmen. De actie wordt gefilmd. Na het filmen volgen wellicht andere beslissingen.

Stijn is met een woord bezig, werkt de e af van MATURITE. Er is koffie, Risti knalt door de bass extender, Lezaire jaagt een laag roze over de tussenwand. De zijwanden worden oranje en groen, zegt hij, grijs om de lippen, (grapje) gediplomeerd in het grijs van de grijze bloemen. Ook de muren in de gang, zegt hij. Ook de mediaruimte, als het moet, ook het werk in de grote zaal. Ook de lul van Fabre, als het moet.
De achterwand kleurt roze. Stijn klimt van de stelling, ze bespreken de stand van zaken. FUCK. Stijn staat perplex. Hij staart naar de houten tussenwand, de score van Death Proof knalt door de speakers.
-Fuck! (luid) Fuck, ik ben een woord vergeten. FUCK.
'Welk woord,' vraag ik. Christophe plukt een croissant uit de zak met broodjes.
-Mist. Dit project mist.
En Marina, of Christophe, dat hij van dat gemis.
En er zijn bezoekers, vrienden van Guillaume. Het wit van de witte ruimte duikt in de laatste dag.
In de andere ruimtes is het ok.
MIST komt onderin. Een tekst in stukken. Het fluoroze breidt zich uit, verovert de houten wand.

Geen opmerkingen: