donderdag 25 september 2008

dinsdag 23 september 2008


Rund is van de partij. Is weer van de partij. Of Rund iets te vertellen had kunnen hebben, dat weten we niet. Ze sukkelt door de gang, snuffelt aan een schoenzool. In de witte ruimte zitten drie leden van KAMP aan een tafeltje. Samir, Tuur, Jelle. De overige leden hebben andere verplichtingen. 't Zal minimaal worden, zegt Tuur, een stolp op een sokkel. Op de sokkel het overblijfsel van een kunstroof, aan de muur een schilderij dat verdwenen is.
Op de tafel een Mac G4 powerbook 12 inch. De tafel is een plank op schragen. (hoe en wanneer die plank in crox terecht kwam? tijdens dat toonmoment van tekenkunst)
De fles Glen Terence single malt staat binnen handbereik. '8 jaar oud,' verduidelijkt Jelle. En, euh, leeg. Ook de fles Vega Libre is leeg. Er is nog een fles, Baron del Cega, een tinto reserva uit 2002. Drank en tabak, zonder is een werkvergadering van KAMP ondenkbaar. Van Nelle tabak, Samson, Rund die op restjes van het Morrens project kauwt, volgekriebelde vellen papier, een schriftje, blauwe tape, een kurkentrekker, de rode aansteker, een potlood. Van de aluminiumfolie waar een pitta in zat, heeft Jelle een asbak gemaakt. Sarah komt nog langs. Ik hou de fles Glen Terence ondersteboven, het bodempje is goed voor een halve slok.

Ander thema waar ze zich op zouden willen toeleggen is de gevallen sportman. Gilbert Bodart die als valsmunter eindigt, Coppens van De Kampioenen, Maradona en Frank Vandenbroucke, media-prostituties à la Pfaff en Planckaert. Daar hun tanden in zetten.
Boven de poort komt een alarmsysteem en in de ruimte zelf bewakingscameras.

Geen opmerkingen: