dinsdag 30 september 2008

dinsdag 30 september

de werktafel

Expansie. Werkzaamheden overladen de werktafel met dingen waarvan je niet had kunnen voorzien dat ze er thuishoren. De samenstelling van de dingen op het tafelblad toont en verbergt die werkzaamheden.
Terwijl over dit laatste met enige grondigheid werd nagedacht, is de situatie op het tafelblad er een van totale wanorde. Vandaag een chianti 'corte alle mure' (2006), niet aangeraakt, vol en vlakbij de verre rand van het tafelblad. De fles Valdepenas, een tempranillo, is leeg en de jus d'orange kwam op een van de speakers terecht. De speaker staat op zijn kop. Op de chianti na is alles leeg of zo goed als leeg, ook het groene flesje J&B, een fles Old Smuggler, wijnflessen die eind vorige week aangekraakt werden en een set dreupelglaasjes versierd met vergulde biesjes.
Het slagveld toont de resten van onverdroten bezigheid: papierproppen komen naast borstels terecht, borstels en steekmessen kropen onder elkaar door, suikerklontjes, vijzen en schroevendraaiers belandden op plekken waar even voordien een mes of een balpen lag. Op een van de speakers kwam een vel schuurpapier terecht. Andere voorwerpen hebben een air van vertrouwelijkheid en déja-vu: het colablikje, de BROU DE NOIX, een schaar, blauwe tape, het kopje koffie, bekertjes, papiertjes.
Een witte kat betreedt de witte ruimte, sluipt naar de terrasdeur, miauwt.
Straks belanden weer andere dingen op het tafelblad tussen de dingen die er al stonden. In een Babylonische verwarring groeien ze boven het tafelblad uit. De BROU DE NOIX bevindt zich eerst naast een van de speakers, later vlak aan de tafelrand. Er is het dopje van een fles dat onopvallend tegen een lege pot Renovatie Pasta van het merk Red Devil aanleunt, een leeg pakje Samson tabak, de zelfverzekerde en glimmende kaalheid van een thermos, een bierviltje van Martens pils, een dummy bewakingscamera CS33D, glimmende schijfjes, papiertjes, een zaklamp, de kerkklokken, een lintmeter in een geel handvat en de witte vouwweter die wegkroop achter een van de speakers.
Het regent. Ze hebben tekeningen op de vloer aangebracht.







photo Jelle Clarisse

's Namiddags telefoon van Cathérine. Jelle, Sarah en Rund zijn in de witte ruimte bezig. Regen klatert over het dak en het gesprek komt op Fun Games van Hanike.
Op de werktafel een aantal nieuwigheden. Een color spray peinture van MOTIP, een flesje koffiemelk (leeg, bijna leeg) en een spray van Hagespan ter bevordering van het reinigen van kunststof.

Het regent. De muziek is van DJ Hell, een eentonig deuntje. 's Avond belanden we in Het Gouden Hoofd. Sarah bestelt een lasagna, Jelle de stoverij en van de dagschotel. De dagschotel is een lamscurry met rijst.

later

'We zijn nog twee dingen vergeten,' merkt Sarah op.
Jelle: Ah ... ja - wat?
'Twee gaten.'

En een afvoerputje van goud.

Op een a4tje staan volgende feiten (of bedenkingen, beslissingen, nieuwsgierigheden):

Ma di woe do vrij za zo
9 10 11 12 13
NIEUWS niet nader genoemd iemand gekneveld (portret
van niet nader genoemd iemand) 1882 cijfer jaartal

'Ja, dat zijn de feiten,' grapt Sarah. En de feiten zijn de feiten.
En Joop laat op zich wachten.

nog later

Tuur en Sven houden zich met de muur bezig, Samir met een van de 'spacers'. (trouwens, hoe noem je zo'n ding)

Geen opmerkingen: