dinsdag 13 januari 2009

dinsdag 13 januari

14u20. Reinhard probeert een gat dicht te maken, een ronde opening, het gat dat Morrens intussen meer dan een maand geleden in de houten tussenwand aanbracht. Hij heeft de diameter van het gat gemeten en is met een plankje bezig.
Gerd pleistert een homp brooddeeg tegen de bovenzijde van een witte sokkel, Bart hurkt en werpt een stuk hout in het hongerige vuur.
Het plankje is te klein.
CursiefDoubrawa staart naar het plankje. Bart en Gerd laten hem bezig met het plankje, ze hebben andere dingen te doen. Gerd rolt met een fles over het brooddeeg, Bart werd denkbeeldig, staart, ziet dingen die alleen hij zou kunnen zien. Doubrawa heeft in de smiezen dat hij snel tussen substantief en lijdend voorwerp te kiezen heeft.
'Please, leave me alone!' keelt hij. Hij zwaait met het plankje. Godverdomme, het scheelt - een centimeter? een halve centimeter? Hij stapt naar de werkbank, buigt zich over een stuk hout.
Op een stoeltje, een van de stoeltjes van Joris, ligt een dvd. Hoe lang gaan die intussen mee, die stoeltjes.
'Mille feuilles,' lacht Gerd. Het deeg is in een platte oppervlakte veranderd, hij slaat een van de randen om, rolt de fles over het deeg, legt uit dat je voor bladerdeeg boter nodig hebt. Op de voorzijde van de dvd is de foto van een haardvuur. Verander je TV of computer, staat er, in een haardvuur. Je voelt de warmte van dit romantisch, knapperend haardvuur.

Reinhard is met het gat bezig. Hij heeft er genoeg van, nagelt het ronde plankje aan een rechthoekig stuk hout. Zo zal het ook wel lukken.


Geen opmerkingen: